Conceptul de coffe shop a luat cu asalt industria HoReCa, dar mai ales pe turiștii care ne vizitează țara în căutare de lucruri și experiențe noi. Dincolo de a fi un simplu local în care se servesc băuturi calde și reci, un coffee shop este și un excelent mediu pentru socializare și deconectare.
O spun atât fondatorii coffee shop-ului Ganesha din Centrul Vechi al Capitalei, cât și turiștii care calcă pragul localului ori de câte ori au ocazia. Noutatea prin care aceștia au dorit să se reliefeze pe piață este o atitudine cât mai deschisă față de străini.
Mizând pe ideea că “La Ganesha Coffee Shop gusturile nu se discută, ci se testează”, aceștia au inclus în meniu băuturi cu arome din țările de origine ale celor mai întâlnite naționalități.
Iată ce cuprinde meniul și care sunt aromele care îi fac pe turiști să revină entuziasmați de fiecare dată:
Mixuri de cafele cu arome și topping-uri inedite
Ganesha aplică principiul versatilității mai bine decât orice alt coffee shop din Centrul Vechi Bucuresti. Aici, cafeaua se servește în funcție de sezon, astfel că aromele și topping-urile se schimbă destul de frecvent. Aici, granițele dintre gusturi sunt topite de combinații originale de dulce – sărat, dulce – amar, iar intensitatea este aceeași pentru orice cafea. Aceasta datorită ingredientelor de origine importate chiar de fondatorii acestui coffee shop din București.
Meniul este vast, compus din deja celebrele Caffe latte, Cappuccino viennese, Café all’Americana și multe alte cafele calde, dar și cafele reci ca Frozen espresso, Aroma frappé sau Ice Cappuccino. Noutatea tuturor acestor cafele servite la Ganesha stă în originalitatea topping-urilor și aromelor care le dau viață. Discutăm despre tiramisu, macaroon, mentă, dar și tequila sau Kahlua, sortimente incluse în meniu pentru turiștii îndrăgostiți de cafele și gusturi tari.
Ceaiuri cu arome de pe cele 7 continente
Infuziile de ceai servite într-un lounge bar din Centrul Vechi satisfac gusturile celor mai pretențioși turiști. Meniul cuprinde arome de pe toate cele 7 continente, inclusiv ceai negru, ceai alb, ceai verde, ceai roșu, ceaiuri din plante și de fructe. Infuziile sunt preparate cu bucăți proaspete de fructe exotice precum papaya, banane sau ananas ori fructe de sezon, pentru ceaiurile servite în sezoanele calde sau reci, de cele mai multe ori căpșuni, mere și hibiscus etc.
Pe lângă gustul ceaiurilor servite la Ganesha coffee shop, acestea surprind și prin prezentare. Denumirile lor sunt inspirat alese, targetând naționalitățile turiștilor. Printre cele mai populare ceaiuri se numără China Pai Mu Tang, Sencha Rose Garden Harmony, Black Tea Divine Temptation, Toronto Nights sau Pina Colada. Touch-urile originale, ca bobocii de trandafir, fisticul, cardamomul, alunele acordă identitate ceaiurilor servite în acest coffee shop.
Meniul servit la Ganesha coffee shop din Centrul Vechi este special ales pentru turiștii care vizitează România în căutare de gusturi noi, dar dornici să le satisfacă pe cele proprii. Așa se face că Ganesha se numără printre puținele coffee shop-uri din Centrul Vechi care au îndrăznit să includă în meniu băuturi specifice zonelor din care provin turiștii, indiferent că vorbim despre Mexic, Anglia sau chiar China sau Japonia.