Un uscător de agățat rufele la uscat este un produs care vă permite să vă agățați hainele după ce le spălați, astfel încât să se aerisească și să se usuce într-un mod natural. Este un instrument de asistență indispensabil acasă, deoarece vă permite să profitați de un anumit spațiu.
Față de un uscător electric, acest tip de uscător permite uscarea organică și nu forțată a hainelor, ceea ce prezintă un mare avantaj – nu permite degradarea atât de rapidă a hainelor, deoarece nu este o uscare forțată, ci una naturală.
Alegerea unui uscător de agățat rufele la uscat trebuie să implice un proces atent de documentare pentru a realiza cea mai bună alegere.
- Tipuri de uscătoare pentru rufe
- De ce trebuie să țineți cont atunci când achiziționați un uscător de agățat rufele la uscat
- Recomandări
Tipuri de uscătoare de agățat rufele la uscat
Uscător de agățat rufele electric
Acest tip de uscător de rufe funcționează pe bază de curent: așezați hainele pe barele care se vor încălzi în urma conectării ștecherului cu priza electrică.
Acesta vine în forma pliabilă convențională, cu diferența că are un încălzitor încorporat și radiază căldură în bare, uscând astfel hainele în mai puțin timp decât ar fi nevoie într-un uscător normal.
Pentru a-l utiliza, trebuie doar să îl conectați la curent și să îl porniți. Dacă nu aveți nevoie de el, trebuie doar să îl pliați. Ocupă mai puțin spațiu decât o mașină de uscat haine și consumă mai puțină energie electrică. Cu toate aceste, afectează țesăturile ca urmare a uscării forțate.
Uscător de agățat rufele de perete
Uscătoarele de perete se caracterizează prin faptul că sunt compacte atunci când sunt întinse, ceea ce vă oferă o suprafață utilizabilă mai mare. Sunt ușor de utilizat și pot să fie puse atât în baie cât și pe balcon sau chiar sufragerie.
Uscător de agățat rufele la uscat de tavan
În ceea ce privește uscătoarele de rufe de tavan , acestea sunt discrete și ajută la economisirea spațiului. Ele sunt, de asemenea, cunoscute sub numele de uscătoare suspendate. Pot suporta până la 12 kilograme de rufe. Există, de asemenea, două modele:
Mecanic – este fixat și acționat manual. Are o manivelă sau un mecanism de tragere pentru a coborî sau pot fi coborâte direct.
Electric – este mai confortabil. Prin simpla apăsare a unui buton de la distanță, cablul de rufe merge în sus și în jos . Atunci când achiziționați acest tip de uscător de rufe, trebuie să vă asigurați de faptul că motorul și cutia de viteze sunt de bună calitate.
Uscător de agățat rufele la uscat pentru calorifer
Acestea pot fi, de asemenea, considerate portabile și pot fi aplicate cu ușurință la 99% dintre caloriferele de pe piață.
Acestea se caracterizează prin faptul că sunt reglabile, ușor de instalat, pliabile și nu ocupă mult spațiu, astfel încât să le puteți depozita în orice dulap sau colț.
Avantajul prin care se remarcă cel mai mult este faptul că oferă condiții pentru o uscare mai rapidă, motiv pentru care este recomandat pentru utilizare în timpul sezonului rece.
Uscător de agățat rufele cu copertină
Acesta este soluția perfectă pentru zilele ploioase. Oferă protecție datorită copertinei pe care o include. Hainele nu se vor uda și vor căpăta mirosuri neplăcute. Majoritatea sunt montate pe perete, dar mai sunt și unele modele pentru exterior.
Ceea ce trebuie să aveți în vedere este faptul că acest model este unul dintre cele mai scumpe de pe piață. Cu toate acestea, beneficiile sale prezintă un bun raport preț și calitate.
Uscător de agățat rufele la uscat în picioare
Acestea sunt considerate cele mai bune de pe piață. Le puteți găsi cu o structură din oțel inoxidabil, plastic, rășină sau lemn. Pot fi extensibile și vin cu diferite înălțimi și roți pentru a le deplasa mai ușor.
Uscătoarele de agățat rufele la uscat în picioare sunt de mai multe feluri:
- Uscător de rufe vertical: nu ocupă atât de mult spațiu pe lățime, acesta mizând pe înălțime cele mai mult.
- Uscător de rufe orizontal: (acesta poate să fie sau nu extensibil) are picioare de suport și sârme orizontale pe care puteți așeza haine – modelele extensibile prezintă sârme / bare telescopice.
- Uscător de rufe orizontal cu brațe laterale: este cel mai comun model în țara noastră. Acesta este modelul orizontal neextensibil care are la capăt două brațe laterale sau două cadrane cu sârme pe balamale care permit așezarea hainelor cu dimensiuni mai mici.
Uscător de agățat rufele la uscat în grădină
Un uscător de rufe pentru grădină poate să fie sub formă de umbrelă sau cu formă clasică: doi suporți în Y uniți de la un capăt la altul cu sârmă.
De ce trebuie să țineți cont atunci când achiziționați un uscător de agățat rufele la uscat?
Luați în considerare locația
Amintiți-vă că îl puteți cumpăra pentru interior sau exterior (uscător de rufe cu copertină și uscător de rufe grădină) și, în funcție de acest aspect, veți avea nevoie de unul cu mai multă rezistență, dacă este pentru exterior, pentru a rezista vremii nefavorabile.
Cele de interior pot fi mai delicate și puteți achiziționa unul pentru a se potrivi cu restul spațiului. În același mod, luați în considerare dacă aveți nevoie de el: fix, pliabil, de perete, tavan, deoarece toate acestea vor depinde de spațiul pe care îl aveți la dispoziție.
Suprafața de uscare
Acesta este un factor important atunci când alegeți un uscător de rufe. În funcție de tipul ales, suprafața de uscare poate fi mai mare sau mai mică.
Pliabil și ușor de depozitat
Atunci când alegeți un model pliabil este mai facil de depozitat, fiind astfel perfect pentru spații cu suprafețe mici. Spre exemplu, un model de uscător de rufe orizontal poate să fie depozitat după un dulap sau canapea și utilizat doar când este necesar.
Materialele de fabricare
Poate fi din oțel, fier, rășină reciclabilă, aluminiu și plastic. Este bine să alegeți un material de la care aveți garanția că nu ruginește, precum aluminiu în cazul sârmelor și cu suport din plastic.
Greutate
Acest factor este strâns legat de alți factori, cum ar fi materialul din care este fabricat și dimensiunea. Dacă vreți să fie ușor, acest lucru se realizează cu materiale precum aluminiu sau rășină, cu dimensiuni nu atât de mari.
În medie, un uscător de rufe poate cântări între 1 și 4 kilograme.
Brațe laterale suplimentare
Este un factor foarte util, deoarece cu cât sunt mai multe brațe laterale, cu atât mai multe haine putem atârna de el. Brațele laterale sunt în mare parte caracteristice uscătoarelor de rufe orizontale și verticale.
Roți de transportat
Acesta este un alt accesoriu foarte util, dar este văzut mai ales pe uscător de rufe vertical. Este minunat, deoarece ne permite să mutăm uscătorul de haine mai ușor chiar și atunci când are haine pe el.
Buget
Este important să știți câți bani aveți la dispoziție. Există prețuri diferite și nu întotdeauna cel mai ieftin este de slabă calitate sau cel mai scump este cel mai bun.
Puteți găsi întotdeauna un uscător de rufe ajustat la bugetul dvs. și care îndeplinește cerințele necesare pentru a fi funcțional nevoilor dumneavoastră.
Geantă pentru cârlige
Unele produse includ acest accesoriu. După cum sugerează și numele său, este o geantă pentru depozitarea cârligelor de rufe.
Recomandări
Uscător haine vertical Maxi Navy Blue Meliconi
- Înălțime: 180 cm
- Lățime: 94 cm
- Adâncime: 90 cm
- Brațe de uscare: ajustabile
- Diametru bare de uscare: 6 mm
- Material: Aluminiu
- Lungime totală bare / sârmă: 60 m
- Tăviță de scurgere
Uscator haine Clasic Navy Meliconi
- Înălțime: 110 cm
- Lățime: 172 cm
- Adâncime: 56 cm
- Brațe laterale: da
- Diametru bare de uscare: 6 mm
- Material: rășină și oțel trata antirugină
- Lungime totală bare / sârmă: 18 m