Cine a tras la Revolutie? Aceasta este intrebarea pe care multi romani o au inca pe buze. La 30 de ani de la decembrie ’89, romanii, indiferent de varsta, inca nu au primit raspunsul la cea mai importanta intrebare a istoriei noastre.
Dosarul Revolutiei – dupa 30 de ani
Dosarul Revolutiei cuprinde peste 3.300 de volume, iar peste 2.000 dintre acestea au fost instrumentate dupa anul 2016. Sunt multe informatii, probe si detalii pe care poporul trebuie sa le cunoasca. Desi dosarul este inca la inceput, reactia oameniilor este din ce in ce mai puternica. Un eveniment major precum Revolutia, trebuie explicat, iar romanii merita adevarul 100%.
In data de 8 aprilie 2019, Parchetul General trimitea in judecata dosarul Revolutiei, dosar in care nume precum Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu, Iosif Rusu, dar si Emil Dumitrescu, erau pusi sub acuzare pentru grave infractiuni impotriva umanitatii. Deoarece procesul nu pare sa ajunga la o concluzie, de la ultimul termen al dosarului Revolutiei, 30 dintre persoanele implicate s-au stins din viata. In cel de-al doilea termen, 100 de persoane au fost chemate la sediul instantei pentru audieri, insa majoritatea persoanelor sunt la o varsta inaintata. Oamenii in varsta sunt nevoiti sa astepte timp de ore intregi, in picioare, pana la momentul in care vor fi chemati in sala sa povesteasca ce au vazut in ziua Revolutiei di ndecembrie 1989.
„E foarte greu pentru oamenii în vârstă să vină cinci ore, şapte ore şi să plece înapoi de fapt cum au venit. (…) Oamenii au speranţe şi aşteptări, aşteaptă de 30 de ani. Nici nu au ce să facă, până la urmă, mulţi dintre ei nu au avut în viata lor de-a face cu justiţia”, a afirmat preşedintele Asociaţiei „21 Decembrie” din Bucureşti, Teodor Mărieş.
Va recomandam sa urmariti urmatorul clip pentru a trage propriile concluzii. Clipul are o durata de doua ore si este bazat pe cartea Tragatori si mistificatori.Contrarevolutia Securitatii in decembrie 1989, scrisa de Andrei Ursu, Roland. O Thomasson si Madalin Hodor.