Atunci când un cuplu este împreună de foarte mult timp, poate fi ușor să se gândească la ei înșiși ca o unitate colectivă, un pachet „doi pentru unu”, mai degrabă decât ca indivizi separați. În timp ce unii ar putea găsi noțiunea de interdependență excesivă într-o relație ușor greoaie, potrivit unor cercetări recente, cuplurile care se referă la ele însele ca fiind „noi” și „noi” sunt mult mai probabil să fie mai fericiti în dragoste decât cei care nu.
Cercetătorii de la Universitatea din California au investigat corelația dintre folosirea pronumelor pluralului de persoană în primul rând (cum ar fi „noi”, „noua”, „nostri”) și sănătatea relațiilor romantice.
Echipa, condusă de psihologul Megan Robbins, a analizat 30 de studii care au implicat mai mult de 5.000 de participanți, dintre care jumătate erau căsătoriți.
Cercetătorii au luat în considerare cinci factori principali: cât timp cuplurile au fost împreună; comportamentul lor în cadrul relațiilor; sănătatea mintală a participanților; sănătatea lor fizică; și cât de bine se ocupă zilnic de ele.
Ei au ajuns la concluzia că „noi-vorbesc” s-au dovedit benefic în toate categoriile, corespunzând unor relații mai fericite în toate privințele.
„Avantajul de a analiza multe cupluri diferite într-o mulțime de contexte diferite este acela că stabilește că” noi nu vorbim doar pozitiv într-un singur context, ci că arată o funcționare pozitivă în ansamblu „, spune Alexander Karan, student absolvent în Robbins.
Studiul, publicat în Jurnalul de Relații Sociale și Personale, a constatat că discuțiile noastre au avut un efect pozitiv în relațiile dintre toate grupurile de vârstă.
Cu toate acestea, întrebarea dacă cuplurile fericite sunt mai predispuse în mod natural să folosească pronumele pluralului de persoană în primul rând sau dacă utilizarea pronumelor poate face un cuplu mai fericit este încă de stabilit.
„Este posibil ca ambele”, spune Robbins.
„Auzind-te pe tine însuți sau pe un partener spunând că aceste cuvinte ar putea schimba modurile de gândire ale indivizilor ca fiind mai interdependente, ceea ce ar putea duce la o relație mai sănătoasă”.
Luna trecută, un sondaj realizat de Mattress Advisor a explorat cât timp este nevoie ca persoanele care sunt implicate în mod romantic să se simtă confortabilă una cu cealaltă.
1.000 de persoane au fost interogate ca parte a studiului, care a descoperit că un om este probabil să se simtă confortabil de mers pe jos în jurul unui dormitor gol după aproximativ 2,8 luni, o lună mai puțin decât ar avea nevoie de o femeie medie.
Mai mult, ar fi nevoie de un bărbat de 3,8 luni pentru a se simți confortabil cu un partener, în comparație cu 5,2 luni pentru o femeie.