Timp de câteva luni, Danny Cords, un tânăr american a fost căutat sute de persoane fără să își dea seama care este motivul real. Tânărul locuia în Seattle și era divorțat de puțin timp. Încă din noaptea în care a divorțat, mesajele de la numere ciudate au început să-i apară pe telefon, cele mai multe erau trimise la ore târzii(22:00 – 03:00).
Majoritatea mesajelor erau fără sens, conțineau limbaj vulgar, termeni sexuali sau chiar amenințări cu moartea. Deși era îngrozit de situație, la început se gândea că e vorba de roboți care trimit mesajele automat, până într-un punct în care și-a dat seama că detaliile din mesaje erau mult prea personale, dar și apelurile au început să apară.
Și-a dat seama de sursa de proveniență a acestor mesaje când un prieten a descoperit un profil fals pe o aplicație de dating numită Scruff. Aplicația este destinată relațiilor de tip gay și are mai bine de 10 milioane de utilizatori.
Mai mult de atât, pe profilul său era menționat faptul că preferă mesaje pe mobil și că nu le va lua în considerare pe cele trimise pe contul de pe platformă.
Aplicațiile de dating s-au schimbat atât de mult încât poți să-ți găsești o întâlnire cu doar câteva swipe-uri pe telefon. Conform unor statistici realizate în SUA, aproximativ 90% dintre persoanele fără relație au încercat o aplicație de dating. Numărul nu este deloc mic, dat fiind faptul că la data realizării statisticii erau aproximativ 54 de milioane de persoane singure.
Pe cât de mult bine pot face aplicațiie de socializare și dating, pe atât de mult rău îți pot provoca dacă alegi să furnizezi potențialilor parteneri mult prea multe informații despre viața ta privată.
Situația este și mai gravă în rândul persoanelor care nu au împlinit nici măcar vârsta legală pentru a accesa astfel de rețele, astfel că procesul de identificare a persoanei care dorește să își creeze un cont pe o astfel de platformă este limitat de legile privind protecția datelor cu caracter personal(GDPR).
Uau! ce mai fac si hackerii astia in ultima vreme 😉