Patriarhul Daniel în Maybach S600, Papa Francisc în Logan. Critici aduse Preafericitului Daniel

Papa Francisc în Logan

Papa Francisc a ajuns în România vineri, 31 mai, fiind așteptat pe Aeroportul Internațional Henri Coandă de sute de persoane, printre care și președintele Klaus Iohannis. În București, Papa se va întâlni nu doar cu președintele, ci și cu premierul Viorica Dăncilă și Patriarhul Daniel.

Papa Francisc este recunoscut în rândul clerului bisericesc pentru modestia sa. Gestul Papei Francisc de a circula cu un autoturism modest, produs în România, a fost apreciat de oamenii care au asistat la sosirea Pontifului.

 

 

Nu același lucru se poate spune și despre reprezentantului BOR, Preafericitul Daniel, care a fost transportat cu ultimul model de Mercedes-Mayback S600, în valoare de 140.000 de euro, anunță B1.ro. Gestul Patriarhului României a fost aspru criticat pe rețelele sociale, fiind considerat „extravagant” și adesea comparat cu cel al Papei.

 

 

Același lucru s-a întâmplat și la slujba de sfințire a noii catedrale din București, Catedrala Mântuirii Neamului. La ceremonia de sfințire și deschidere a catedralei, Patriarhul României, Daniel, alături de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu au fost aduși cu același model de mașină, Mercedes-Mayback S600.

După primirea acuzațiilor, explicația reprezentanților BOR a fost aceea că bolidul aparținea Serviciului de Protecție și Pază (SPP), cei care au furnizat servicii de securitate Patriarhilor. Protocolul prevedea faptul că orice oaspete cu rang de președinte de stat trebuie să fie însoțit în anumite condiții.

Și Papa Francisc deține funcția de șef de stat în Vatican, însă a avut dreptul și și-a dorit să circule cu un Logan.